ID 38

Γεύση

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το ελληνικό κρασί αποτελεί πλέον διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα 

Το ελληνικό κρασί αποτελεί πλέον διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του οινοτουρισμού, δήλωσε η υπουργός κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την επίσκεψή της στην…

Το προζυμένιο ψωμί που κερδίζει το ελληνικό τραπέζι, η ποικιλία του ελληνικού φούρνου που αφήνει αποσβολωμένους τους τουρίστες

Από την κεντρική σκηνή του Πρωταθλήματος Ψωμιού της 11ης Artozyma που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo ο κ. Μιχάλης Μούσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών (Ο.Α.Ε), περιγράφει σε συναδέλφους του…

 Οι οικοδεσπότες της πλατφόρμας itisGreek.com στρώνουν το τραπέζι σε τουρίστες κι επισκέπτες και σερβίρουν μια ξεχωριστή εμπειρία φαγητού

Στην κουζίνα της κυρίας Μαρίας, σε μια γειτονιά του Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη, οι κατσαρόλες έχουν ...πάρει φωτιά καθώς πλησιάζει η ώρα που θα αρχίσουν να καταφθάνουν οι επισκέπτες της. Το…

Πλατφόρμα με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη για τον γαστρονομικό τουρισμό στην Ελλάδα, ετοιμάζει το υπουργείο Τουρισμού

Πλατφόρμα με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη για τον γαστρονομικό τουρισμό στην Ελλάδα, ετοιμάζει το υπουργείο Τουρισμού.   Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην συνάντηση που είχε με…

«Merci Chef!»: Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα, από τις 25 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου

Για πρώτη φορά, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, διοργανώνουν μια εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας με τίτλο «Merci Chef!», από τις 25 Φεβρουαρίου έως την 1η…

Αυξάνονται τα εστιατόρια που προσφέρουν χορτοφαγικά πιάτα

  Ολοένα περισσότερα εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σπεύδουν να προσθέσουν έστω ένα χορτοφαγικό κυρίως πιάτο στο μενού τους, ανταποκρινόμενα στην τάση αύξησης του αριθμού των χορτοφάγων (vegetarians), των…

Με 952 συμμετοχές ξεκίνησε ο 24ος διαγωνισμός οίνου

Έξι μεγάλα τραπέζια, 30 διακεκριμένοι γευσιγνώστες-κριτές, έξι μαθητευόμενοι επαγγελματίες του χώρου και κάτι λιγότερο από 1000 δείγματα κρασιών και αποσταγμάτων. Σε αυτούς τους αριθμούς αποτυπώνεται το μέγεθος -αλλά όχι η…

Η Μεσογειακή Διατροφή στην ελληνική κοινωνία και οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφική μας συμπεριφορά

Η ποιότητα και το προσδόκιμο ζωής είναι άμεσα συνυφασμένα με τη σωστή διατροφή και με την επαρκή φυσική δραστηριότητα. Τι μπορούμε να πούμε όμως για τη σωστή διατροφή και την…

Έκθεση Μικρών Οινοποιών και Φεστιβάλ Ελληνοϊταλικής Φιλίας υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Η οινική παράδοση της χώρας μέσα από την ανανεωτική σκοπιά νέων παραγωγών κρασιού αλλά και η πολιτιστική σύνδεση Ελλάδας και Ιταλίας θα βρεθούν στο επίκεντρο δύο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν…

Ο Δραμινός που έχει στόχο να δοκιμάσει ένα εκατομμύριο μπουκιές με γεύσεις από όλο τον κόσμο!  

Από το αρνί στον φούρνο της μαμάς, τα σουτζουκάκια της γιαγιάς Ευτέρπης μέχρι ...κατσαρίδες κι έντομα, σκορπιούς και μενού Αλάσκας έχει δοκιμάσει ο Σταύρος Βασιλειάδης. Οι περίπου χίλιες γεύσεις που…

 Μαγειρεύουν φαγητό, όπως...παλιά

Ανακαλύπτουν συνταγές και μεθόδους μαγειρικής. Ταξιδεύουν σε γαστρονομικές διαδρομές πίσω στο χρόνο. Αξιοποιούν την εμπειρική γνώση και την τεκμηριώνουν. Αναζητούν στα μονοπάτια της φύσης ξεχασμένα βότανα για την ιδιαίτερη γεύση…
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Τρόπος ζωής

Πολιτισμός

Άμυνα και Ασφάλεια

Ειδήσεις