ID 49106

Και τρίτος άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στην υπόθεση διαφθοράς που αφορά τον Ρώσο υφυπουργό Άμυνας

Και τρίτος άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στην υπόθεση διαφθοράς που αφορά τον Ρώσο υφυπουργό Άμυνας

Ένας ακόμα άνθρωπος, ο τρίτος κατά σειρά, τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά που επικεντρώνεται στον Ρώσο υφυπουργό Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία δικαστηρίων της Μόσχας.

 
Σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή, ο Αλεξάντερ Φομίν, συνιδρυτής της κατασκευαστικής εταιρίας Olimpsitistroy, θεωρείται ύποπτος ότι δωροδόκησε τον Ιβανόφ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη, και τον Σεργκέι Μπορόντιν, στενό συνεργάτη του Ιβανόφ ο οποίος επίσης κρατείται.
 
Το σκάνδαλο είναι το μεγαλύτερο στο υπουργείο Άμυνας εδώ και χρόνια και θεωρείται σοβαρό πλήγμα για τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
 
Η υπηρεσία δικαστηρίων ανέφερε ότι ο Φομίν θεωρείται ύποπτος για «παροχή υπηρεσιών» στον Ιβανόφ, τον Μπορόντιν και άλλους υπό τη μορφή υλικών, εργασιών και υπηρεσιών που σχετίζονται με την ανακαίνιση ακινήτων.
 
«Επίσης ο Φομίν και άλλα πρόσωπα, που λειτουργούσαν ως οργανωμένη ομάδα, συνέβαλαν στο να λάβει ο Ιβανόφ μια ιδιαίτερα μεγάλη δωροδοκία με τη μορφή της παράνομης παροχής προς εκείνον υπηρεσιών που σχετίζονται με τα ακίνητα», ανέφερε.
 

 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Terranews, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας. Ενημερωθείτε άμεσα από τα ρεπορτάζ στο YouTube, και κατευθυνθείτε στο TikTok για χιουμοριστικά Fun Facts.

επιστροφή στην κορυφή

Τρόπος ζωής

Πολιτισμός

Άμυνα και Ασφάλεια

Ειδήσεις