ID 49312

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ορκίστηκε για μια πέμπτη θητεία στον προεδρικό θώκο

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ορκίστηκε για μια πέμπτη θητεία στον προεδρικό θώκο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ορκίστηκε σήμερα για μια νέα εξαετή θητεία στον προεδρικό θώκο της χώρας του, σε μια τελετή που μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

 
«Ορκίζομαι (…) να σέβομαι και να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ανθρώπου και του πολίτη, να σέβομαι και να προστατεύω το Σύνταγμα, την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την ασφάλεια και την ακεραιότητα της κυβέρνησης», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο.
 
Ο Πούτιν κατήγαγε μια σαρωτική νίκη στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, δύο και πλέον χρόνια αφότου έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία.
 
Ορισμένες δυτικές κυβερνήσεις είπαν ότι η επανεκλογή του ήταν προβληματική, διότι δεν δόθηκε στους ψηφοφόρους μια πραγματική εναλλακτική, μια κατηγορία που απορρίπτει η Μόσχα, η οποία απαντά ότι ο Πούτιν χαίρει θερμής υποστήριξης από τον ρωσικό λαό.
 

 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Terranews, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας. Ενημερωθείτε άμεσα από τα ρεπορτάζ στο YouTube, και κατευθυνθείτε στο TikTok για χιουμοριστικά Fun Facts.

επιστροφή στην κορυφή

Τρόπος ζωής

Πολιτισμός

Άμυνα και Ασφάλεια

Ειδήσεις