ID 47999

Παρουσίαση του βιβλίου «Μισός αιώνας εκλογές - Συζητώντας για τις αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης»

Παρουσίαση του βιβλίου «Μισός αιώνας εκλογές - Συζητώντας για τις αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης»

To βιβλίο «Μισός αιώνας εκλογές - Συζητώντας για τις αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης» παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του αφιερώματος του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

 
Ο πολιτικός επιστήμονας Ηλίας Τσαουσάκης, ένας από τους δύο επιμελητές του συλλογικού έργου, τόνισε ότι το βιβλίο καταγράφει την αποτίμηση της περιόδου της Μεταπολίτευσης με 17 ιστορίες από 17 διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις.
 
Ο έτερος επιμελητής, πολιτικός αναλυτής, Πέτρος Ιωαννίδης, μίλησε επιγραμματικά για τις εκλογικές αναμετρήσεις που αναφέρονται στο βιβλίο και συνθέτουν το νήμα της μεταπολίτευσης.
 
H βουλευτής της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου, επισήμανε ότι «το βιβλίο αποτελεί ένα χρήσιμο και απαραίτητο πολιτικό εργαλείο, αναλύει πολιτικά διλήμματα και αναφέρεται σε κομματικά συνθήματα που μεγάλωσαν γενιές».
 
Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, αναφέρθηκε στον Ηλία Νικολακόπουλο, τον οποίο όλοι περιμέναμε να σχολιάσει «γιατί είχε επάρκεια, αξιοπιστία και ηθική ανάγνωση των πραγμάτων».
 
Τα θέματα που επικρατούν στο βιβλίο είναι η δημοκρατία, η οικονομία και η λειτουργία του κράτους. Όλα τα κοινωνικά θέματα σήμερα, η παιδεία, το περιβάλλον, ο πολιτισμός, είναι όλα κομπάρσοι των μεγάλων θεμάτων», υπογράμμισε από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος.
 
Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε ότι «η μεγάλη συμβολή του βιβλίου είναι ότι βλέπει τα κοινωνικά αιτήματα και τα συνδέει με τις διεθνείς εξελίξεις, ακολουθώντας την παράδοση του Νικολακόπουλου».
 
Το κοινό καλωσόρισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ράνια Τζίμα.
 

 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Terranews, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας. Ενημερωθείτε άμεσα από τα ρεπορτάζ στο YouTube, και κατευθυνθείτε στο TikTok για χιουμοριστικά Fun Facts.

επιστροφή στην κορυφή

Τρόπος ζωής

Πολιτισμός

Άμυνα και Ασφάλεια

Ειδήσεις